6/22/2011

Nokia Anunta N9, C2-02 si C2-06

Cum este si normal, in centrul atentiei este mult asteptatul Nokia N9 ( au mai fost cateva asa zise leak-uri, dar in respectivele prezentari era defapt Nokia N950 ).

Dar mai intai sa vorbim despre celelalte 2 modele.



Primul, Nokia C2-02 care este un model Touch and Type, vine cu un display touchscreen TFT Rezistiv cu o rezolutie de 2.6 inci, o camera de 2mp, Bluetooth v2.1,  un slot pentru card micro sd ( suporta pana la 32GB, si se presupune ca o sa vina cu unul de 2GB in pachet ) si o baterie Li-Ion de 1020mAh ( faimosul BL-5C ).



Al doilea, Nokia C2-06, are aceleasi caracteristici ca si Nokia C2-02 dar in plus, este Dual SIM. Pentru cei care au mereu 2 telefoane dupa ei, e solutia perfecta. Mai ales ca telefonul nu se restarteaza pentru a comuta intre cele doua cartele, lucru foarte important pentru un telefon Dual SIM. Pare foarte interesant, sunt curios totusi de pretul pe care il va avea, mai ales ca face parte din categoria de telefoane middle-end al celor de la Nokia.



Si nu in ultimul rand, mult asteptatul NOKIA N9 ( sau Nokia Lankku ). Noul smartphone al celor de la Nokia surprinde intr-un mod cat se poate de placut, incepand cu aspectul simplist si foarte elegant, si terminand cu specificatiile destul de impresionante zic eu.

Ca si caracteristici definitorii merita mentionate Displayul touchscreen capacitiv AMOLED de 3.9 inci, Sistem de operare MeeGo, Versiunea 1.2 Hartmattan, 1GB RAM, Memorie interna de 16/64GB ( 64GB este o memorie impresionanta, sper sa nu fie probleme de soft din cauza asta, spun asta pentru ca am avut ceva probleme cu Nokia N97, iar cei de la service-ul Nokia mi-au spus ca s-ar datora si memoriei foarte mare care nu este partajata cum trebuie ), Camera de 8MP ( lentile Carl Zeiss, normal :) ), Procesor Cortex A8 de 1GB, Tv-Out, HDMI, suport NFC, si o baterie Li-Ion de 1450mAh.

Caracteristici care ma surprind intr-un mod mai putin ar fi lipsa slotului de card ( stiu ca memoria interna este mai mult decat suficienta, dar eu cardul de memorie il consider o necesitate ) , camera secundara ( pusa total aiurea dupa mine), lipsa USB on the go ( caracteristica noua a smartphone-urilor de la Nokia, foarte foarte interesanta ), sistemul de operare ales ( MeeGo, deoarece asta il face mai mult ca sigur un model care nu se va bucura de foarte multe update-uri/aplicatii. Stiam ca Nokia lucreaza la symbian Bella, si ca se axeaza pe el si foarte foarte mult pe viitoarele Windows Phone-uri, asa ca a fost o surpriza faptul ca N9 foloseste aceasta platforma ), bateria de mic amperaj Li-Ion si nu Li-Po, si faptul ca foloseste MICROSIM!!!...

Telefonul este foarte ok, placut ochiului, fura orice privire. Din prezentari pare mai mult decat interesant, dar acum asteptam sa apara, sa vedem cu adevarat "ce poate". Am fost acum cateva saptamani la o prezentare Nokia, unde am vorbit de planurile lor de viitor, dar nu s-a mentionat nimic de Meego, si de N9. Din ce am inteles Symbian Bella este preocuparea lor principala dar mai ales noile modele de Windows Phone-uri pe care se presupune ca o sa vedem pana la sfarsitul anului.


0 comentarii:

Post a Comment