8/29/2011

Michael Jackson ar fi implinit 53 de ani azi.


La cateva zile dupa moartea dramatica a lui Michael Jackson (25 iunie 2009), care a indoliat toata palneta pentru ca regele muzicii pop avea admiratori in toate colturile lumii, unele dintre cele mai frumoase si spectaculoase omagii aduse lui au fost flashmob-urile, incepand cu cel din 8 iulie 2009 de la  Stockholm.


300 de dansatori din trupa BouncE Streetdance Company din Suedia s-au intalnit pe 8 iulie 2009 la ora 15:00, au invatat coregrafia de la“Beat it” in 30 de minute. Recordul de persoane care au participat la un FlashMob dedicat regelui muzicii pop a fost inregistrat in Mexic, unde nu mai putin de 13957 persoane s-au strans pentru a dansa pe ritmurile melodiei "Thriller" 




Flashmob Montreal



Flashmob Mexic



FlashMob Bucuresti


Nokia Anunta Modelele 600,700, 701, dar si 2 modele Basic, dintre care un Dual SIM.


Vorbeam acum ceva timp intr-un alt ARTICOL, ca Nokia planuieste lansarea a 4 modele cu un procesor de 1GHz si noua versiune de Simbyan, un upgrade pentru Anna, si anume Bella.

Ei bine, Nokia a anuntat in cele din urma 3 din acestea, toate 3 vor rula Simbyan Bella, vor avea procesor de 1GHz si filmare HD ( 720p ).




Cel mai ieftin dintre cele trei modele, are un ecran de 3.2 inchi, o camera de 5mp cu flash LED, 2GB memorie preinstalata si un card de 2GB in pachet. Acest model iese in evidenta prin faptul ca este cel mai puternic din punct de vedere al sunetului dintre toate modelele Nokia de pana acum.



Este unul din cele mai compacte si ecologice smartphoneuri pe care le-a produs compania finlandeza. Acesta vine cu acelasi display de 3.2 inchi, aceeasi camera de 5mp cu focus static si flash LED, memorie interna de 2GB si slot pentru card microSD. Acest model iese in evidenta prin faptul ca dispune de tehnologie NFC, vine cu Bluetooth 3.0, HSPA si GPS cu suport A-GPS.




Acest model are un design asemanator cu C7, vine cu un display de 3.5 inchi, o camera de 8mp cu focus static si dual flash LED, camera frontala pentru apeluri video si o memorie interna de 8GB si un slot de card microSD. Acest model dispune de acceasi tehnologie NFC, bluetooth 3.0, HSPA si GPS cu suport A-GPS ca si Nokia 700.



Dupa cum spuneam inca din titlu, pe langa cele trei smartphoneuri, Nokia a mai anuntat doua modele Basic, care se presupune ca vor fi cele mai ieftine modele ale companiei finlandeze.



Acest model se presupune ca va costa undeva in jurul sumei de 20-30 $, care nu va avea ca si functii un radio FM, sonerii polifonice si un display TFT de 65 mii de culori. Acest model iese in evidenta prin acumulatorul Li-Ion de 850mAh, cu un stand-by de pana la 840 de ore si un timp de vorbire de pana la 7ore si 20 minute.




Acest model este un model Dual Sim ( dar si nu Dual Stand-by ), se presupune ca va costa undeva in jurul sumei de 25-35 $, avand ca si functii un display TFT de 65 mii de culori, Radio FM, Compatibil MP3 cu MP3 player, Lanterna dar si un slot de card MicroSD. Ca si acumulator, dispune de acelasi acumulator ca si fratele lui mai mic ( Nokia 100 ) si anume de 850mAh Li-Ion, cu un stand-by de pana la 600 de ore si un timp de vorbire de pana la 6 ore si 40 minute.




Google achizitioneaza Motorola Mobility



Sincer sa fiu, nu vroiam sa abordez acest subiect, dar vad mai peste tot ca se scrie faptul ca Google a achizitionat Motorola.

Ei bine, nu e tocmai asa. Se uita faptul ca la inceputul lui 2010, Motorola s-a impartit in 2 si anume: Motorola Solution ( succesorul direct al Motorola ),  si Motorola Mobility ( ce se ocupa numai de partea de smartphone-uri si tablete ). Prin urmare, Google a achizitionat exact ce ii trebuia in cunoscuta lupta a brevetelor pe care o duce cu Apple si anume Motorola Mobility.

Pentru fanii Motorola, Google a anuntat ca Motorola va fi o  afacere separata si nu se pune vorba de nicio unificare. Pana la urma, au fost devotati in ceea ce priveste sistemul de operare Android, acesta fiind un atu in luarea deciziei de catre Google.

Ca o concluzie, Google nu a facut altceva decat sa obtina si mai multe brevete pentru numeroasele razboaie pe care le duce cu Apple si Microsoft, Motorola nu face altceva decat sa beneficieze pe viitor de cele mai noi update-uri Android. E o afacere in care ambele tabere au de castigat.

Dupa anuntul conform careia Google va achizitiona Motorola, CEO-ii de la HTC, Samsung, LG si Sony Ericsson au facut declaratii prin care spun ca sunt incantati de aceasta achizitie a Google si ca acest lucru va face ca Android-ul sa aiba un cuvant si mai greu de spus pe viitor.



Intrebarea mea ar fi alta... RIM se duce in jos, vizibil. Oare vom vedea in curand, daca nu achizitia propriuzisa, macar o oferta din partea Google pentru acestia? :)...

Motorola Defy Unboxing.




Mda, am hotarat ca a a venit vremea pentru un al doilea unboxing. A durat ceva mai mult pana la al doilea, desi il aveam pregatit de ceva vreme pentru ca in ultima vreme sufar de o boala crunta, si anume lenea.

Al doilea unboxing este la Motorola DEFY, mult laudatul smartphone al celor de la Motorola, care se remarca prin carcasa ultra rezistenta si prin faptul ca se spune ca este rezistent sub apa.

Ca si caracteristici definitorii, trebuie mentionat ca ruleaza ca si sistem de operare, Android de la Google ( versiunea 2.1 cu posibilitate de upgrade la 2.2 ), vine cu un display TFT Capacitiv de 3.7 inchi, si Gorilla Glass; 2GB memorie interna si 512 RAM ( iar in pachetul pus spre vanzare mai dispune si de un card microSD de 2GB ); camera de 5MP cu led flash si autofocus, Wi-Fi, 3G, geo tagging si un procesor Cortex A8 de 800 MHz. Bateria este destul de mare, Li-Po 1450 mAh ( cu un stand-by pana la 238 ore si un timp de vorbire pana la 6h si 48 min ).

Totodata, luna aceasta a fost anuntat si Motorola DEFY+, a carui lansare este programata pentru al treilea trimestru al acestui an.

Mai jos Unboxingul.



Cateva precizari ( scuze ) : sunt incepator in ceea ce priveste unboxingul; acest unboxing a fost filmat cu Samsung Galaxy S,  iar conexiunea la wireless nu este stralucita pentru ca reteaua a fost creeata pa acelasi Galaxy S cu care filmam ( prin intermediul Mobile Access Point si precizez ca internetul este de la Orange )