8/06/2011

Android 2.3.3 Gingerbread pentru Galaxy S




Dupa lungi si indelungate verificari si asteptari pentru lansarea oficiala in Romania a versiunii 2.3.3 pentru Galaxy S, m-am hotarat sa ma avant sa ii fac un mic root si sa imi fac singurel update-ul.
Ce m-a convins?? 
In primul rand m-a convins faptul ca este facut prin KIES, ca este o versiune oficiala (pentru Europa s-a lansat 2.3.3 in Germania si alte cateva tari ) si faptul ca versiunea 2.3.4 este dupa colt ( urmand sa apara cel tarziu la sfarsitul saptamanii viitoare ).

Sincer sa fiu, cautam de mai bine de o luna sa fac update-ul, dar mai peste tot pe unde vedeam un tutorial, mai era cate un "negativist" care spunea ca este o porcarie, ca este gresit tutorialul si mai stiu eu ce. 
Astazi insa, am zis sa risc...trezit de la 6, plictisit si lipsit de chef pentru orice altceva decat o leneveala "usoara", am zis sa "ma risc". Si imi pare bine, am facut cel mai bun lucru posibil.
Pe langa asta, am gasit si un tutorial pe intelesul tututor, foarte usor si sigur ( zic eu ).

Gata cu vorba, m-am laudat destul ( stiu ca poate unii dintre voi aveti de mult timp aceasta versiune, dar deh...eu m-am desteptat mai greu :)) ), mai jos aveti tutorialul pe care l-am folosit eu. Sper sa va ajute si daca aveti ezitari daca sa treceti de la 2.2 sau 2.2.1(2.2.2), eu zic sa va riscati. Merita si nu de alta, dar cred ca pentru o versiune pentru Romania mai avem ceva de asteptat.


Avertisment:  Sunteti responsabili de ceea ce faceti pe telefonul vostru, eu nu imi asum raspunderea in caz ca va da vreo eroare sau mai stiu eu ce. Mie, personal, mi-a mers si functioneaza perfect.
Va recomand sa faceti acest root si update numai daca va intra atat in Download cat si in Recovery Mode.


Instructiuni:


Android version: 2.3.3: PDA:JVI – PHONE: JVO – CSC: JV2 (DBT).
Last modified: 2011-05-25
Latest firmware: I9000XWJVI/I9000DBTJV2/I9000XXJVO/I9000XWJVI
Band version: I9000XXJVO
Kernel version: 2.6.35.7-I9000XWJVH-CL184813 root@DELL101 #2
Build number: GINGERBREAD.XWJVH


Pasi instalare manuala Android 2.3.3 pe Samsung Galaxy S:

Citeste avertismentul de mai sus!

1. Deactiveaza lagfix daca ai instalat
2. Rooteaza telefonul ( recomand SuperOneClickRoot v2.1.1 )
3. In Android Market gasiti  Spoof FW , download si instal ( dupa ce instalati Spoof FW, urmati exact pasii pe care vi-i arata programul. Intai ii dati allow cand va cere SuperUser, apoi urmati pasii )
4. Realizeaza un backup la toate datele din telefon si din Spoof FW!!!
5. Lanseaza Spoof FW si seteaza noul ProductCode si PDA (ProductCode: GT-I9000HKDNEE , PDA: I9000XWJS8)
6. Realizeaza un reboot ( iti va cere Spoof FW )
7. Lanseaza Spof FW si seteaza CSC si Phone (CSC: I9000NEEJS1, Phone: I9000XXJQ1). Nu face reboot!!!
8. Conecteaza telefonul cu cablu USB la PC si lanseaza Kies 2.0
9. Descarca si instaleaza ultima versiune de Kies.2.0.2.11071_128_2 ( la software )– 82.32 Mb
10. Seteaza telefonul in modul Kies mergand in Aplicatii–>Setari–>Despre telefon–>Setari USB–>selecteaza Samsung Kies ( sau pentru meniul in limba engleza Menu->Settings->Wireless and Network->USB Settings-> selectezi Samsung Kies
11. Conecteaza telefonul prin USB la computer-ul unde este instalat Kies( Trebuie sa aveti conexiune la internet )
Se sincronizeaza si va apare modelul telefonului in stanga sus, iar undeva pe "centru", va apare ca exista o noua versiune de firmware si va intreaba daca doriti sa il updatati la noua versiune. Sunteti intrebat daca doriti sa faceti backup la contacte/poze/clipuri si apoi incepe upgrade-ul. Acesta se face automat, dar foarte important ca telefonul sa nu fie intrerupt ( sa fiti siguri ca aveti baterie, sa nu neconectati cablul usb, sau mai stiu eu ce ) pe timpul upgrade-ului.

Urmeaza un restart, dupa care veti avea Android 2.3.3 pe Galaxy S-ul vostru.

Sper ca am fost destul de explicit.