8/25/2011

Calculatorul Meu - Evolutie.

Acest articol participa la concursul Azerty.ro lansat de Blogal Initiative.



A fost o data ca niciodata un copil ( adica eu ), care isi dorea foarte mult un calculator. Asta se intampla acum aproximativ 10-11 ani ( cred ). Normal, ca orice tanar, imi doream un dual core ( erau bomba pe atunci ), o placa video buna ( normal ca imi doream sa testez orice joc nou aparut ), un hard incapator si tot asa. Din pacate primul meu calculator a fost primit cadou ( din partea parintilor, bineinteles ). Spun din pacate, deoarece au vrut sa ma surprinda si nu m-au intrebat nimic despre caracteristicile pe care le vroiam la calculatorul meu, ci s-au bazat pe ce le-a spus "doamna vanzatoare" :). Normal, ca orice vanzator, cand vezi doi nepriceputi...incerci sa ii bagi pe gat ceva mai scump dar nu neaaparat si foarte performant. Si uite-asa m-am ales cu primul meu calculator. M-au sunat, deoarece eram plecat fiind in vacanta, si cand am auzit tot ce am putut spune a fost "multumesc". Poate ca am fost nepoliticos, poate ca a fost exagerata reactia mea, dar am fost foaaaaaarte nervos pentru ca nu au luat ce imi doream eu. In loc de un dual core, de o placa video buna si toate cele, m-am ales cu un AMD Athlon 2400+, faimoasa placa video GeForce4, un hdd de 80 gb, placa audio integrata... dupa cum spuneam, nimic "incantator". Pe moment mi-au mers majoritatea jocurilor, dar apoi apareau jocuri pe care nu le puteam juca. Am hotarat in cele din urma, sa rup sigiliile si sa il "tunez" :)). Am schimat placa video, am schimbat hdd si eram ceva mai multumit.

Toate bune si frumoase pentru o perioada, dar apareau jocuri noi, cu cerinte tot mai mari...iar calculatorul meu nu se incadra deloc noilor cerinte. Prin urmare, am prins o oferta bunicica si am zis sa mi-l schimb ( cu totul ). Asa am ajuns sa devin fericitul detinator al unui calculator mult mai performant decat cel vechi. Am evoluat la un Intel Core 2 Duo ( 2.2 GHz ), o placa video GeForce FX5200, si un hdd de 320 gb, calculator pe care il detin si astazi.

Intre timp, cum piata IT a crescut in Romania si cum Laptopurile au devenit un trend, am hotarat sa imi achizitionez si un Laptop . Primul achizitionat a fost un Acer Aspire 5735Z.


M-am bucurat de el mai bine de un an, in care a fost mai mult folosit de prietena decat de mine, dar si-a facut treaba. Intre timp, a inceput sa imi placa Asus; intre timp au aparut noile procesoare de la Intel ( i3, i5, i7 ) si am hotarat sa il schimb. Prin urmare am vandut acel laptop si mi-am achizitionat un laptop ASUS K52JK-SX001D pe care inca il detin.


Este mai mult decat util, performant ( vine un un procesor i3, placa video ATI Mobility Radeon HD 5145, hdd 500gb, 4gb DDR3 ) dar nu mai sunt la fel de pasionat de jocuri. Sincer sa fiu, l-as inlocui oricand cu un Tablet PC , fiind profund impresionat de Asus Eee Pad Transformer ; sau cu un minilaptop. Consider ca nu am nevoie de enspemii de gigi de rami, sau nu stiu ce procesor, si de un laptop micut, ok, cu un acumulator decent, asa cum este cazul si premiului pus la bataie de cei de la Azerty.ro.

Sincer sa fiu, asta e si principalul motiv pentru care m-am hotarat sa particip, Laptopul Toshiba este mai mult decat interesant si chiar mi-ar prinde bine si mi-ar fi si mai usor sa scriu mai multe articole aici. De pe telefonul mobil este ceva mai greu, aplicatia pentru android nefiind atat de complexa pe cat as fi vrut eu, iar laptopul nu e tocmai portabil ( ma refer la faptul ca e maricel, si nu il pot lua chiar peste tot cu mine ). Dar n-as zice nu nici la o experienta precum saltul cu parasuta sau un hdd extern.

Bafta tuturor participantilor si sa ne auzim cu bine.