6/27/2011

Melodia Zilei 27.06.2011



Lil Wayne - John ft. Rick Ross

Poza Zilei 27.06.2011

Nokia - Incotro??

     Since, nu am vrut sa discut despre subiectul asta, pentru ca sunt oarecum dezamagit de Nokia. De creativitatea lor, de CEO-ul lor, de strategia lor de marketing. Sau poate nu o inteleg eu, dar unele lucruri dupa parerea mea, nu isi au/aveau rostul.

     Ca mai toata lumea, cand auzi Nokia, te gandesti la ceva nou, ceva maret, ceva surprinzator. Mereu au stiut cum sa capteze atentia publicului, mereu au avut printre cele mai bune strategii de marketing ( daca nu, in trecut, cea mai buna ).

     Dar totusi, nu inteleg incotro se intreapta???...nu inteleg logica aparitiei Nokia N9, daca imediat dup-aia anunta ca v-a fi primul si singurul telefon al companiei finlandeze cu sistemul de operare MeeGo. Inca de la primul zvon legat de nokia N9, am fost foarte curios despre acest model. Dar, ma asteptam sa vina cu Symbian ca si sistem de operare ( de ce nu Windows Phone??...pentru ca eu unul vad modelele acelea cu o alta denumire, fie cate un code name, sau sa fie ceva gen Nokia Wx/Nokia Gx ), ma asteptam la un sistem care sa permita ceva aplicatii ( nu sa il "modifici", in asa fel incat sa suporte aplicatii de Android, asta mi se pare cel putin jenant. Daca ti-e lene sau sti ca nu ai resurse sa dezvolti aplicatii pentru respectivul sistem de operare, sau daca nu o sa mai urmeze niciun astfel de model...De ce sa te deranjezi de la bun inceput? ).

     Nokia N9, dupa parerea mea, prinde si o sa prinda prin design, prin simplitate. Dar ( stiu, din nou :)) ), "icoanele" din meniu sunt aproximativ aceleasi ca cele de la Symbian Anna, nu m-ar surprinde ca Symbian Bella sa aiba exact aceleasi "icoane" si/sau aceleasi functii ( gen trecerea de la un meniu la altul, felul in care sunt prezentate aplicatiile ce ruleaza in funal s.a.m.d. ).

    Acum cateva saptamani am fost la o prezentare Nokia, unde am vorbit despre viitorul companiei finlandeze, despre noile modele, despre planurile de viitor. Fie nu erau informati despre acest noul model, fie nu au avut voie sa dezvaluie niciun detaliu legat de acest aspect. Am intrebat, care este principalul centru de interes al Nokia pentru viitorul apropiat, iar raspunsul a venit imediat. Nokia nu renunta complet la Symbian, se lucreaza la o noua versiune ( Bella ) , inca sunt discutii despre viitorul Symbian ( daca se va renunta complet la el sau nu ). Centrul atentiei va fi Windows Phone, anuntand ca vor aparea pana la sfarsitul anului, cel putin 5 modele.

     De curand, Nokia si-a anuntat noul model, primul cu Windows Phone, care are numele de cod Sea Ray. Lucru oarecum dezamagitor, este faptul ca din nou, design=0, noul Sea Ray are acelasi design ca si Nokia N9 ( cu o mica adaugire, o scurtatura pentru camera ). Nu inteleg de ce primul telefon lansat cu acest sistem de operare sa fie acelasi cu un altul, pe care l-ai anuntat acum cateva zile/saptamani. Unde-i originalitatea?
Si zic asta, pentru ca Windows Phone nu e un sistem tocmai nou, sa zici ca au pus accent pe "ce poate" sistemul respectiv de operare si mai putin pe aspect.
Mai jos aveti un clip, unde CEO-ul de la compania finlandeza anunta ca Nokia Sea Ray este in lucru si "pe vine" :)



Acum stau si ma gandesc, daca noul N9 a fost lansat numai pentru a testa cum este primit de catre public noul design, daca acest model a fost lansat defapt numai pentru a anunta Sea Ray??? ( pentru ca, ma repet, nu vad de ce ai face un model UNIC< prin prisma faptului ca nu va mai niciun model cu sistem de operare MeeGo, acest model fiind primul si singurul >, daca nu vrei ceva anume de la respectivul model. ).
Eu chiar nu reusesc sa ajung la nicio concluzie, poate ma ajutati voi.