6/17/2011

Batalia Retelelor de Socializare pe Glob



Dupa cum era de asteptat, presupun, preponderent este Facebook-ul. Deja nu mai este o noutate faptul ca se extinde pe zi ce trece, atrage tot mai multi utilizatori ( nu stiu daca neaaparat e bine asta, am vazut destule lucruri deranjante, zic eu, pe facebook ). Este noul Hi5 ( cel putin in cazul romanilor ), si cat de curand cred ca o sa vedem si o ascensiune puternica si rapida a MySpace-ului.


Dupa cum se vede si in harta de mai jos, noi am ajuns dintr-o tara preponderent "haivaivista", intr-o tara "feisBUCIsta" :)).


Facebook este reteaua de socializare cea mai raspandita pe glob, in 119 tari ( din 134 pe care  Vincenzo Cosenza le-a analizat prin studiul facut pentru creearea hartilor ). Aceasta este cel mai raspandita in Europa, cu nu mai putin de 205 milioane de useri ( dintr-un total estimativ de 700 milioane ).


Alte retele de socializare care au inregistrat o crestere semnificativa in ceea ce priveste numarul de useri, sunt  Twitter and LinkedIn crestere inregistrata indeosebi in Statele Unite ale Americii, Canada, dar si o mare parte a Europei ( Marea Britanie, Franta, si Gemania ).


Putin mai "ciudat" insa, este faptul ca in America de Nord, Facebook-ul trece printr-o perioada in care pierde tot mai multi utilizatori. La nivel global totusi, aceasta se bucura de mai multi utilizatori decat intr-o oricare alta periada din trecut.

Aici puteti vedea harta animata a retelelor de socializare si raspandirea lor.



World Map of Social Networks

SURSA