8/29/2011

Google achizitioneaza Motorola Mobility



Sincer sa fiu, nu vroiam sa abordez acest subiect, dar vad mai peste tot ca se scrie faptul ca Google a achizitionat Motorola.

Ei bine, nu e tocmai asa. Se uita faptul ca la inceputul lui 2010, Motorola s-a impartit in 2 si anume: Motorola Solution ( succesorul direct al Motorola ),  si Motorola Mobility ( ce se ocupa numai de partea de smartphone-uri si tablete ). Prin urmare, Google a achizitionat exact ce ii trebuia in cunoscuta lupta a brevetelor pe care o duce cu Apple si anume Motorola Mobility.

Pentru fanii Motorola, Google a anuntat ca Motorola va fi o  afacere separata si nu se pune vorba de nicio unificare. Pana la urma, au fost devotati in ceea ce priveste sistemul de operare Android, acesta fiind un atu in luarea deciziei de catre Google.

Ca o concluzie, Google nu a facut altceva decat sa obtina si mai multe brevete pentru numeroasele razboaie pe care le duce cu Apple si Microsoft, Motorola nu face altceva decat sa beneficieze pe viitor de cele mai noi update-uri Android. E o afacere in care ambele tabere au de castigat.

Dupa anuntul conform careia Google va achizitiona Motorola, CEO-ii de la HTC, Samsung, LG si Sony Ericsson au facut declaratii prin care spun ca sunt incantati de aceasta achizitie a Google si ca acest lucru va face ca Android-ul sa aiba un cuvant si mai greu de spus pe viitor.



Intrebarea mea ar fi alta... RIM se duce in jos, vizibil. Oare vom vedea in curand, daca nu achizitia propriuzisa, macar o oferta din partea Google pentru acestia? :)...

0 comentarii:

Post a Comment